Suppen in Noorden

Suppen op de Nieuwkoopse Plassen

Ben jij opzoek naar een mooie locatie om te suppen vlakbij Noorden? Dan ben je bij Suppen in het Groene Hart aan het juiste adres!

Suppen in het Groene Hart bevindt zich aan het zuidelijke gedeelte van de Nieuwkoopse Plassen. De Nieuwkoopse Plassen is een uniek natuurgebied dat grenst aan o.a. Nieuwkoop en Noorden. Dit alles bevindt zich in 't Groene Hart. De Nieuwkoopse Plassen is een laagveenmoeras; een echt typisch Hollands landschap. De Nieuwkoopse Plassen is het leefgebied van veel bijzondere dieren en planten. Je kunt hier bijvoorbeeld de lepelaar spotten, reeën zien grazen en met heel veel geluk zie je een otter zwemmen. Laat je verrassen door dit prachtige gebied en al het moois wat zij jou kan laten zien.

Wat is suppen?
Sup(pen) is een afkorting voor stand-up paddleboard(ing). Suppen is een vorm van surfen en is ontstaan in Hawaii. Gelukkig hebben we hier in Nederland ook prachtige gebieden waar je kan suppen. Je staat rechtop op de sup en met je peddel duw je jezelf vooruit. Suppen is een echte totaalsport. Je gebruikt namelijk minimaal 95% van je spieren. Je bepaalt zelf hoe snel je gaat. Daarom is suppen ook perfect voor ontspanning.